Nederlandse vereniging voor Web analytics opgericht

 

Steve Jackson opent eerste Nederlandse Web Analytics Wednesday

Amsterdam, 24 januari 2007- De online marketing bureaus Netprofiler en Satama Interactive hebben initiatief genomen tot de oprichting van de Nederlandse groep van internationale Web Analytics Association (http://www.webanalyticsassociation.com). Ze nodigen alle Nederlandse bedrijven die zich bezighouden met Web Analytics uit om zich aan te sluiten. Bijeenkomsten voor het uitwisselen van kennis en ervaring worden periodiek op woensdag georganiseerd. De eerste Nederlandse Web Analytics Wednesday vindt plaats op van 31 januari a.s. van 16.00 uur tot 18.30 uur op het kantoor van Satama Interactive aan de Generaal de Vetterstraat 76 te Amsterdam. De introductie van WAA wordt gedaan door Web Analytics expert en initiator van de Scandinavische WAA-organisatie Steve Jackson. Daarnaast zal ingegaan worden op de in Nederland geplande activiteiten.

De WAA organiseert jaarlijks congressen in Londen, Düsseldorf, San Francisco en Washington. Doelstelling van de Web Analytics Associatie (WAA) is om kennis en ervaring over Web Analytics en webstatistieken te delen en om geïnteresseerden bij elkaar te brengen. Alle belangrijke nationale en internationale leveranciers van web analytics software zoals Nedstat, Moniforce, Google Analytics, Webtrends, WebSideStory, SAS en SPSS ondersteunen de Web Analytics Associatie.

Netprofiler en Satama Interactive zijn beide actief op het gebied van web analytics en helpen diverse bedrijven bij het selecteren en implementeren van web analytics pakketten. Daarnaast bieden ze ondersteuning bij het vertalen van de gegevens uit de webstatistieken naar praktische informatie voor het verbeteren van de online communicatie. Door de oprichting van de Nederlandse groep willen zij het gebruik van en de kennis over web analytics op een hoger niveau brengen.

Voor meer informatie of deelname aan de 1e meeting kunt u contact opnemen met Frans Appels van Netprofiler via frans@netprofiler.nl of telefonisch 020-3459488 of met Nicole Niemann van Satama via nicole.niemann@satama.com of telefonisch 020-6637769.

 

Over Netprofiler – http://www.netprofiler.nl

Netprofiler is een online marketing bureau dat gespecialiseerd in het het meten en verbeteren van online resultaten. Netprofiler helpt bedrijven door het adviseren over websites, online communicatie en webstatistieken. Netprofiler bouwt geen sites maar helpt om meer online bezoekers te generen, de gebruiksvriendelijkheid van websites te verhogen en de conversie op websites te verbeteren. Netprofiler werkt voor diverse klanten zoals KPN, Reed Business Information, VNU Business Publications, SDU, Robeco, Netpolis en Gispen.

Over Satama Interactive – http://www.satama.nl

Interactief designbureau Satama ontwikkelt digitale concepten voor doeltreffende interactieve communicatie. Satama Interactive Oyj, met bijna 400 medewerkers, is genoteerd aan de beurs van Helsinki en naast Scandinavië, ook actief in Nederland en Duitsland. In Amsterdam werken bij Satama en OER zo’n 50 mensen aan digitaal design, productie en marketing communicatie. (Inter)nationaal werkt Satama Interactive onder andere voor bedrijven als Audi, ING, Binck, Škoda, Vodafone, Reed Business Information, KPN, MTV Networks Benelux, Planet Internet, Symantec, bol.com, transavia.com, ABN AMRO, Postbank, UPC en Hogeschool INHOLLAND. Het werk van Satama/OER is meerdere malen genomineerd en in de prijzen gevallen voor onder andere de SPIN Awards, ADCN, ADFOWEB Awards en de IAC Awards. Voor meer informatie bezoek http://www.satama.nl en http://www.oer.nl.

Download: Press release WAA Netherland


Advertenties

2 Responses to Nederlandse vereniging voor Web analytics opgericht

  1. Goed initiatief, ik vond het een interessante meeting! En dan met name de discussie over de informatiebehoefte van opdrachtgevers vs. die van WA-specialisten/adviseurs.

    Naar mijn mening kunnen beide behoeften worden ingevuld door de WAA NL. Door enerzijds de WA-basics, leveranciers-/adviseursoverzicht en WA-terminologie online te plaatsen worden klanten enorm geholpen. Anderzijds proef ik een behoefte bij WA-adviseurs aan meer artikelen die gaan over Nederlandse bedrijven. Op die manier hoeven ze niet elke keer de vertaalslag te maken van Eric Peterson/Avinash Kaushik/etc. naar de NL markt. Laten we beiden behoeften proberen in te vullen, bijv. op dit weblog! 😉

    Ben benieuwd wat de vervolgstappen zijn!

  2. Anne Rijzenga schreef:

    I simply wanted to appreciate you yet again. I am not sure the things that I would’ve gone through without these information provided by you relating to that area. Completely was the difficult scenario in my view, but noticing a specialized mode you managed it forced me to weep with gladness. I will be happier for this service and then trust you are aware of a great job you were undertaking instructing most people via a blog. I’m certain you’ve never met any of us.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: