Financials professioneel met web analytics

Op de Web Analytics Wednesday van 2 april presenteerden ABN AMRO Private Banking en FBTO de ontwikkelingen die ze doorgemaakt hebben op het gebied van web analytics. Twee totaal verschillende verhalen waarin naar voren komt dat de financiele dienstverleners web analytics professioneel oppakken.

Allereerst liet Katja Moeller (Global Content Manager bij ABN AMRO Global Private Banking) zien hoe zij de resultaten van 18 internationale sites met behulp van Webtrends meet en rapporteert. Belangrijke uitdagingen zijn om de uitkomsten met de diverse betrokkenen te delen en om het huidige integratie traject met Fortis toch budget en ruimte te krijgen voor nieuwe campagnes. 

Jan de Vries van de afdeling Marketing Intelligence bij FBTO ging in op de plaats van web analytics binnen de totale marketing intelligence organisatie. Daarnaast liet hij het life dashboard zien van de site en campagne resultaten.    

Eerder op de sessie ging Frans Appels (WAA / Netprofiler) in op de activiteiten van de WAA, het nederlandse webanalytics congres op 29 mei en op werkgroepen Media, Finance en Travel. Geinteresseerden kunne zich melden. Nicole Niemann (WAA / Satama) legde de opzet van het aanstaande web analytics onderzoek uit. En Eelco van Kuik (WAA werkgroep Online Experimenten / Conversion Company) ging in op de activiteiten van de werkgroep en de nieuwe wiki die zij op deze site hebben staan.  

De borrel na afloop was weer ouderwets gezellig!

Advertenties

2 Responses to Financials professioneel met web analytics

 1. Liou Yamane schreef:

  Ik heb moeite om de nieuwe iki te vinden. Wellicht een link in het bericht plaatsen?

  Alvast bedankt,
  Liou Yamane

 2. Andre Dominicus schreef:

  Interessante presentaties?
  Komen deze ook online te staan?

  Bij voorbaat dank.

  Gr
  Andre

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: