Testen bij Wehkamp en SNS Bank

Op de Web Analytics Wednesday van 19 november stond het thema testen centraal. Netsociety was gastheer in de filmzaal van Pand Noord. Met zo’n 100 man was de zaal bijna vol. Een prima locatie om nog eens een WAW meeting te doen!

Ewald Hoppen, web analist van Wehkamp.nl ging als eerste spreker uitgebreid in op de web analytics en test activiteiten van het online warenhuis van Nederland. Met 65 miljoen bezoeken en 75 miljoen gepersonaliseerde e-mails per jaar gaat het om grote getallen. Ewald ging in op diverse multivariate testen die Wehkamp.nl heeft uitgevoerd op de Homepage en op productpagina’s. Er zijn grote verschillen in conversie tot winkelmand en tot bedankt. Daarnaast maakt Wehkamp.nl praktisch gebruik van de bezoekers die producten wel in hun mandje stoppen maar dan toch niet bestellen. Deze worden met groot succe met e-mails en soms met belletjes opgevolgd.

Als tweede spreker vertelde Reinout Wolfert, webanalist bij SNS Bank, over meten en testen bij snsbank.nl. Voor hem is testen de logische opvolger van web analytics. Reinout ging in op enkele leerervaringen rond testen zoals:
– Test geen variaties waarvan je weet dat je ze niet door gaat voeren
– Kleine korte testen ipv lange grote testen
– Iets wat niet geklikt wordt kan wel gelezen worden
Stappen waar Reinout druk mee bezig is, zijn targeten en integratie van alle data uit CRM systeem, CMS systeem, business rules, behavioural targeting systeem, web analytics tool en nog enkele andere bronnen. Om zo de optimale site voor elke bezoeker voor te kunnen schotelen. Planning is april 2009 (of iets later..).

Ook de borrel na afloop was weer bijzonder gezellig!

Volgende WAW staat gepland voor 18 februari 2009 van 16.00 – 18.00 bij Lost Boys.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: