Wat is web analytics?

Web analytics is het objectief vastleggen, meten, rapporteren en analyseren van kwantitatieve internet data met als doel het verbeteren van websites en van de online communicatie.

 Vrij vertaald op basis van de definitie van de WAA

Advertenties

6 Responses to Wat is web analytics?

 1. Shirley Lups schreef:

  Is het mogelijk om een vacature te plaatsen. Wij zoeken een Senior Webanalist bij de ING. Want wij zagen ook de advertentie van de Telegraaf staan.

  Graag hoor ik snel van u.

  Met vriendelijke groet,

  Shirley Lups

  020-5789 444
  shirleylups@michaelpage.nl

 2. Jan Rodenburg schreef:

  Beste bloggers en lezers,
  Webanalyse kan een hoop inzichten geven en verbeteringen van websites mogelijk maken. Of eigenlijk moeten we zeggen dat webanalyse de beleving en het gedrag van de bezoeker in kaart brengt en daardoor kan de website verbeterd worden.

  Wordt webanalyse ook vaak gebruikt om websites met elkaar te vergelijken? Wie kent onderzoeken waarbinnen best practices worden vastgesteld of waar benchmarking van websites plaatsvond?

  Bekend is natuurlijk dat de manier van meten en de manier van implementeren het moeilijk maakt om die vergelijking te maken. Maar toch deze vraag.

  Groet,
  jan rodenburg
  consultant
  the peoples valley

 3. […] officiële definitie van webanalytics is volgens de Webanalytics Association (WAA): “Het objectief vastleggen, meten, rapporteren en analyseren van kwantitatieve internet data […]

 4. webscorecard schreef:

  De engelse versie:
  Web Analytics is the measurement, collection, analysis and reporting of Internet data for the purposes of understanding and optimizing Web usage.

  Web usage is hier het sleutelwoord. Het gaat over het gebruik.

  Mijn voorstel voor de vertaling:
  Web analytics is het meten, verzamelen analyseren en rapporteren van internet data voor de doelen het begrijpen en verbeteren van het webgebruik.

  Het liefst had ik er natuurlijk “verbeteren van de online klantwaarde propositie” o.i.d. van gemaakt 🙂

 5. Astrid Nieland schreef:

  Onze definitie van Web analytics = het inzicht geven in het website gebruik om klanten te helpen meer rendement te behalen uit online activiteiten.

  Hierbij kun je denken aan het optimaliseren van verkeersbronnen zoals zoekmachine advertenties, zoekmachine posities en email campagnes, maar ook aan het optimaliseren van het bestel proces binnen een webwinkel.

  Astrid

 6. […] beoordelen wij? Met de webanalytics software RowFeeder kunnen marketeers op Twitter trefwoorden, zinnen, hashtags en gebruikers volgen […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: